Go Back

Pepparkakor från Löfstad slott

Måltid julkakor, pepparkakor

Ingredienser
  

  • 160 gr smör
  • 160 gr socker (knappt 2 dl)
  • 160 gr sirap (ca 1 dl)
  • 1,6 dl vispad tjock grädde
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 krm cedroolja (finns bla på Apoteket), kan ersättas med citronolja
  • 1 liter vetemjöl

Instruktioner
 

  • Alla ingredienser blandas väl till en fast deg som får vila svalt i minst 12 timmar.
  • Spara en del av mjölet till utbakningen.
  • Degen kavlas ut tunt.
  • Gräddas vackert bruna i medelgod ugnsvärme, ca 200°, i 4-5 minuter.