FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Vackra julklappar Lacksigill på julklapparna

Lacksigill på julklapparna

FiraJul.nu - lacksigillDet finns nog inget som för tankarna till riktigt gammaldags julfirande som lacksigill på julklapparna. Här får du veta hur du ska göra för att få fina lacksigill på dina paket.

Tänk på att ha gott om tid för detta pyssel, och att skydda bordsytan du jobbar vid.

Du behöver
lackstång
hammare
dubbla plastpåsar
en tesked i metall
stearinljus

lackstämpel (lacksigill)

Gör så här
Stoppa plastpåsarna i varandra och stoppa in lackstången däri. Hamra nu lätt på lackstången så att den krossas i mindre bitar. Tänk på att fördela till jämna bitar, då smälter det jämnare.


Förbered ditt paket som ska lackas.

Ta lackstångskrosset med teskeden, en dryg tesked räcker gott till en normalstor lackstämpel. Håll teskeden över ljuslågan, ha tålamod för det kan ta lite tid innan skeden hettas upp och krosset smälter. Ta en sked du inte är rädd om då skeden kommer att ha lackrester kvar permanent.

När allt kross har smält, häll ut massan på önskad plats på paketet och tryck dit lackstämpeln snabbt och hårt, så att det blir ett tydligt avtryck.

I Julboden hittar du fina sigill, lackstänger och lackpellets till dina paket

FiraJul.nu - lacksigill
FiraJul.nu - lacksigill