FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Pyssel Trolldeg

Grundrecept trolldeg

Du behöver
2 dl vetemjöl
1 dl salt
1 dl vatten
2 tsk olja
ev karamellfärg

Gör så här
Häll alla ingredienser i en plastbunke. Rör runt och knåda tills degen är mjuk. Om så önskas, färga degen med karamellfärg, efter egen smak. Låt degen vila under plast i 10 minuter innan du börjar forma figurer.

Vill du spara trolldegen till senare är det bara att lägga den i en plastpåse och förvara den i kylen. Då håller den sig i gott och väl en vecka utan att torka.