FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Pyssel Kristyr

Gnistrande stjärnor

Ett pynt som går att hänga i granen eller i dörrkransen. Tänk dock på att dessa stjärnor är mycket sköra.

Du behöver
2 stora äggvitor
500 gram florsocker
2 tsk vatten
strösocker
silverkulor
sprits med en mycket tunn spets
bakplåtspapper
tejp

Gör så här
Vispa äggvitor, florsocker och vatten riktigt hårt, helst i mixer, i 10 minuter. Rita mönster till stjärnor, använd tex en pepparkaksform. Lägg en bit bakplåtspapper över mönstret och tejpa fast. Spritsa ut glasyren genom att rita över mönstret, ju tjockare linjer desto mer hållbar blir stjärnan. Dekorera med silverkulor och strö socker över så att hela stjärnan blir täckt. Knacka bort överflödigt strösocker. Låt torka 8 timmar.

När stjärnan är helt torr, lossa den från bakplåtspappret och vänd upp och ner. Fyll i varje linje på baksidan och dekorera med silverkulor och strösocker.
Låt torka ytterligare 8 timmar.

Trä ett fint band genom någon av stjärnans spetsar och den är nu redo att hängas upp.