FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 18 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julmat Sillsallad
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Sillsallad

Du behöver
2 urvattnade salta sillfiléer
4 kokta potatisar
2 äpplen
1 saltgurka
6 inlagda rödbetor
1 gul lök
vitpeppar
rödbetslag

Till garnering: persilja

Gör så här
Skölj sillfiléerna väl. Skär sill, potatis, äpple, saltgurka, rödbetor och lök i fina tärningar. Blanda samman ingredienserna i en skål. Smaksätt med vitpeppar och rödbetslag.

Packa salladen i en vattensköljd form och låt den stå kallt. Stjälp upp den på ett fat strax innan serveringen och garnera med persilja.

Servera gärna med vispad grädde smaksatt med lite rödbetsspad.