FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
onsdag 23 maj 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julmat Inlagd sill
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Inlagd sill

Du behöver
4 urvattnade sillfiléer
2 rödlökar

Lag:
1 dl ättiksprit
2 dl vatten
1,5 dl socker
10 grovt krossade kryddpepparkorn

Gör så här
Skölj sillfiléerna väl. Skala löken och skär den i skivor. Lägg filéerna, hela eller skurna i bitar, i en burk tillsammans med löken.

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt den kallna.

Häll den kalla lagen över sillen. Låt stå kallt till nästa dag.

Garnera gärna sillen med tunna skivor av rödlök och purjolök.