FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
onsdag 23 maj 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julmat Senapssill
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Senapssill

Du behöver
4 urvattnade sillfiléer

Lag:
0,5 liter vatten
1 dl ättiksprit
0,5 dl socker

Sås:
2 dl senap
4 msk socker
2 msk vinäger
4 msk matolja
0,5 dl finhackad dill

Gör så här
Skölj sillfiléerna väl. Blanda samman ingredienserna till lagen. Häll den över sillfiléerna och låt stå kallt en timme.

Ta upp filéerna och skär dem i bitar. Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg sillen i en glasburk och häll såsen över.

Ställ sillen kallt 1 dygn före serveringen.