FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
lördag 22 september 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julmat Leverpastej med sherry
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Leverpastej med sherry

1 kg färdig pastej

Du behöver
500 g svinlever
100 g späck
1 gul lök
100 g ansjovis + spad
2 ägg
1 1/2 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk mald vitpeppar
2 tsk salt
3 tsk socker
1 msk sherry (valfritt)

Gör så här
Skölj levern och skär den i bitar. Skär späcket i små tärningar. Skala och dela löken i klyftor. Kör lever, späck, lök och ansjovisfiléerna i matberedaren till en slät smet.

Vispa samman äggen, ansjovisspadet, mjölken, grädden och kryddorna och kör ytterligare någon minut i matberedaren. Tillsätt eventuellt sherryn.

Häll smeten i en avlång smord form. Sätt ugnen på 200°.

Sätt in en långpanna med varmt vatten i ugnen och grädda pastejen i vattenbad i 1 timme.

Låt pastejen kallna i formen.