FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 18 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julmat Fruktsallad
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Fruktsallad

4 portioner

Du behöver
1 klyfta vattenmelon
1/2 galiamelon
1/2 melon, t ex orange flesh eller cantaloupe
2 bananer
4 apelsiner
2 blodgrape
1 kruka mynta

Marinad:
6 passionsfrukter
juicen av 2 lime
2-3 msk bananlikör

Gör så här
Skala och skär melonerna och bananerna i bitar. Skär skalet av apelsinerna och blodgrapen med en kniv så att fruktköttet kommer fram. Skär sedan ut hinnfria klyftor. Plocka och hacka myntabladen.

Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda passionsfrukt med limejuice och bananlikör. Blanda marinaden med fruktbitarna.

Vänd ner myntan strax före servering.