FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
onsdag 23 augusti 2017
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julgodis Hallonkola
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 4
DåligtBra 

Hallonkola

25 st

Du behöver
225 gram frysta hallon
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap

Gör så här
Tina hallonen och passera dem genom en sil.

Lägg hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången.

Tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 min. Låt koka till ca 125° eller gör kulprovet. Droppa lite kolasmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar.

Ta upp vaniljstången. Häll upp kolasmeten i en smörd form ca 20x20 cm och låt den stelna.

Skär med en vass kniv till fyrkantiga kolor.

Slå in kolorna i smörpapper eller cellofanpapper. Förvara kolorna svalt.