FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julgodis Tryffel med mandel rostad i kanel
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Tryffel med mandel rostad i kanel

35 st

Du behöver
Tryffel
1,5 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
¾ dl florsocker
25 g rumsvarmt smör

Kanelmandel
1 dl sötmandel
1 msk smör
1 msk råströsocker
1 tsk malen kanel
1 dl florsocker

Gör så här
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln stelna i kyl i minst 4 timmar.

Rulla tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker.

Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel. Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.

Tips: Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.