FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julgodis Chokladkola med salt
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Chokladkola med salt

75 st

Du behöver
200 g mjölkchoklad
100 g aprikospuré
100 g grädde
150 g strösocker
100 g flytande honung eller glykos
salt, kristaller

Gör så här
Koka upp puré, grädde, socker och honung och dra kastrullen från plattan. Slå över den hackade chokladen, rör till en slät smet och och ställ tillbaka  kastrullen på plattan igen.

Låt det hela koka kraftigt under omrörning till en temperatur av 118°.

Häll ut i form eller på bakplåtspapper till önskad tjocklek, strö över salt innan smeten har stelnat. Låt svalna och skär i bitar. Slå eventuellt in i papper.