FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julbak Chokladbiskvier
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Chokladbiskvier

15 st

Du behöver
Bottnar:
300 gram mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
100 gram smör eller margarin
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao

Glasyr:
100-125 gram blockchoklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175-200 grader.

Gör bottnarna så här: riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Gör fyllningen så här: rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i frysen minst en timme.

Gör glasyren så här: smält blockchokladen, på låg effekt i microugn eller i vattenbad. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.

Chokladbiskvier går bra att frysa.