FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julbak Kokoskakor
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Kokoskakor

ca 35 st

Du behöver
50 gram margarin eller smör
2 medelstora ägg
1 dl socker
200 gram (5-6 dl) kokosflingor

Garnering: 100 gram smält blockchoklad.

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält fettet. Blanda ägg och socker men vispa inte, då flyter kakorna ut. Tillsätt kokosen och fettet. Låt smeten stå i ca 10 minuter så att kokosflingorna sväller. Lägg smeten med två teskedar i toppiga klickar på en plåt, smord eller klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Lossa kakorna innan de har kallnat.

Om man vill ha chokladdoppade kokoskakor, smält blockchokladen på låg effekt i microugn eller i vattenbad på spisen. Doppa de helt avsvalnade kakorna i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper att stelna.