FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julbak Engelska pepparkakor
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 1
DåligtBra 

Engelska pepparkakor

Du behöver
3 dl  sirap
3 dl  grädde
7,5 dl  socker
2 tsk  kanel, malen
2 tsk  ingefära, malen
2 tsk  kryddnejlika, malen
1,8 l  vetemjöl
1,5 msk  bikarbonat

Gör så här
Blanda grädde, sirap och socker i en hushållsassistents degbunke och kör i en minut.

Blanda kryddorna och bikarbonat med hälften av mjölet och häll ner i bunken och kör tills mjölet blandats ner. Tillsätt lite mjöl i taget tills degen är fast och smidig.

Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen. Den står sig i minst tre veckor. Vänta minst en dag innan degen används så att alla smaker hinner mogna.

Sätt ugnen på 160 grader. Pudra bakbordet med mjöl och kavla ut degen ca 2 mm tjock. Ta ut kakor med pepparkaksmått. Lyft försiktigt över kakorna till en plåt med bakplåtspapper på.

5) Grädda kakorna ca 10 minuter.