FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
onsdag 23 augusti 2017
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Mat och dryck Julbak Panforte – italiensk julkaka
PDF Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 1
DåligtBra 

Panforte – italiensk julkaka

2 kakor

Du behöver
100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
150 g blandad torkad frukt
12 dl vetemjöl
1 äggula

Gör så här
Smält margarinet och häll i mjölken. Smula ned jästen i en skål. Häll över den ljumma mjölken och rör om väl. Häll i socker, kryddor och torkad frukt. Arbeta in mjölet och knåda degen ordentligt.

Låt degen jäsa 30 minuter på varmt ställe. Arbeta degen och låt den jäsa 30 minuter till.

Ta ut degen ur skålen och knåda den ordentligt.

Dela den i två delar och lägg i två smorda kakformar.

Låt dem jäsa 20 minuter. Pensla med uppvispad äggula.

Grädda i 220° i ca 15 minuter.

Låt svalna på galler.