FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
måndag 12 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Lättläst Lucia

Lucia

Varje år den 13 december firas Lucia i Sverige.

Firandet går till så att en flicka får en krona på huvudet. I den kronan sitter det tända stearinljus. Men i vår moderna tid använder man även elektriska ljus. Flickan har på sig ett långt vitt nattlinne och ett rött band knutet om magen.

Bakom Lucia går flickor som kallas för tärnor. De håller ett ljus i handen och har också vita nattlinnen med röda band om magen. Pojkarna har strutformade mössor och kallas stjärngossar. Alla de här personerna går i vad som kallas för Luciatåget. De sjunger sånger och sprider ljus.