FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
måndag 12 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek

En ljusets högtid

Den kristna befolkningen i Kina firar jul genom att lysa upp sina hem med vackra papperslyktor och dekorera julträden, som också kallas ljusträd, med pappersdekorationer. Barnen hänger upp strumpor och väntar på besök av tomten, eller Dun Che Lao Ren som han kallas, ungefär Julens gamle man.

Större delen av befolkningen i Kina är inte kristen och firar inte jul. Den stora vinterhögtiden är istället det kinesiska nyåret som infaller i slutet av januari. Då får barnen nya kläder och leksaker och man äter extra god mat.