FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
måndag 12 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek

Västerländsk julhysteri

Julen kom till Japan med kristna missionärer, och firades till en början av den kristna befolkningen.

I dagens Japan är julen en stor kommersiell högtid och firas av alla. Japanerna älskar att ge och att få julklappar. Många västerländska traditioner har anammats och japanerna äter kalkon, har julgran och julpyntar sina hem.

Den viktigaste dagen på året är dock nyårsdagen. På nyårsafton städas huset och dekoreras för den stora dagen. När huset är rent klär sig familjen i sina finaste kläder. Sedan går pappan i familjen runt i huset och driver ut onda andar.