FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
måndag 12 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek

Inte vanligt med julgran

Nästan varje hem i Frankrike har en julkrubba och det är den som står i centrum vid julfirandet. Julgran är inte särskilt vanligt och har aldrig varit det.

Maten varierar mellan de olika regionerna i Frankrike. Dock är det gemensamt att middagen äts sent på kvällen, efter julaftonens mässa. Maten kan vara gås, kalkon, ostron eller gåslever. Många bakar även en speciell tårta, julstubben.

I väntan på tomten, eller Père Nöel som han heter på franska, ställer barnen fram sina skor, så att han kan fylla dem med julklapapr när han kommer.

I norra Frankrike kommer tomten redan den 6 december och delar ut julklappar, för att sedan återvända på nytt till julaftonen.