FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 18 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Julens lekar Nötlekar

Udda eller jämnt

Två deltagare
Ni behöver minst fem nötter

Här gäller det att gissa om motspelaren har udda eller jämnt antal nötter i handen.

En av er gömmer ett antal nötter i sin hand och frågar: "Udda eller jämnt?" Den andre svarar ”udda” (eller jämnt). Om svaret är rätt säger den första: "Udda du sa, udda det var, udda, udda jämnt." Den som gissar rätt får nötterna.

Är svaret fel säger hon i stället: "udda du sa, jämnt det var, udda, udda jämnt." Den som gissade fel får då lägga dit en nöt så att det blir jämnt antal nötter.