FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 18 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Julens blommor Från torr lök till blomstrande prakt?

Från torr lök till blomstrande prakt?

Följ en amaryllis resa, från översomrad lök till en ståtlig blomma. Vi på redaktionen kommer att ofta lägga upp bilder på vår amaryllislök som har stått mörkt och svalt sedan den blommade ut förra julen. Med rätt omvårdnad och kanske lite tur hoppas vi på att få se den i alla sin prakt till denna jul. Vi på redaktionen är dock nyfikna på att se om det finns fler sätt att väcka en amaryllislök till liv igen, därför har vi inte följt beskrivningen som du finner här.

Istället har vi nog brutit mot varje regel som finns, men ännu verkar det gå bra. Följ oss och se hur denna följetong slutar.


14 november 2010 - dag 1
Amaryllisen ser dagens ljus för första gången sedan januari. Efter att blomman vissnat och näringen gått tillbaka till löken klipptes överflödet av och löken ställdes mörkt och svalt.


18 november 2010 - dag 5
Amaryllisen lever! På ett par ställen syns nu ett par ljusgröna flikar. Krukan står i fönstret och vattnas dagligen.

20 november 2010 - dag 7
Efter att ha stått i ett ljust och varmt fönster ett tag nu har det gröna fått rejäl fart. Inget vatten på ett par dagar och den stora frågan är, hur många dagar ska det gå mellan vattningarna? Vad tycker du?

18 december 2010
Nej, det går inte alltid som man har tänkt sig. Vår amaryllis ville inte blomma, de fina gröna bladen blev bara längre och längre. Vi gav upp och köpte en lök med knoppar. Något annat år gör vi ett nytt försök...Från torr lök till blomstrande prakt?