FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 18 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Julens blommor Begonia

Begonia

Begonia x chiemantha

Begonian finns i flera olika varianter. Till jul säljs julbegonian, chiemanta betyder vinterblommande. Den finns i färgerna rosa, vit och röd.

Den var en mycket populär blomma från 1920-talet och ända fram till 1960-talet. Då började hemmen bli varmare och luften torrare, vilket begonian inte klarade av. De julbegonior som odlas idag är tåligare för inomhusklimatet.

Skötselråd
Eftersom den är ganska tålig klarar den av en något svalare placering, gärna ljust men inte direkt solljus. Vattna på fatet, men inte för mycket, då börjar den hänga med bladen. Låt torka upp något mellan vattningarna. Plocka bort vissna blommor efterhand så håller den längre.

Bra att veta
Växten är ofarlig. Är du ändå tveksam om någon fått i sig några tuggor av växten, kontakta Giftinformationscentralen.