FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 18 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Julens blommor Ardisia

Ardisia

Ardisia crenata

Kallas också danskt julträd och är en vedartad krukväxt. Bladen är blankt mörkgröna och den har röda bär, som påminner om lingon.

Skötselråd
Vintertid vill ardisian ha det svalt, gärna omkring 12-15°. Om den placeras för varmt kan bären skrumpna. Vattnas sparsamt under vintermånaderna.

Bra att veta
Växtens bär är sannolikt inte giftiga, inga kända förgiftningar finns. Är du ändå tveksam om någon fått i sig några bär, kontakta Giftinformationscentralen.