FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
måndag 12 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Julens blommor

Julens blommor

Trots vintermörker och snö finns det många vackra blommor blommor som kan lysa upp både inne och ute. Läs om dem här, hur det kommer sig att de finns i våra hem, deras särskilda egenskaper och inte minst hur du sköter om dem för att de ska skänka glädje så länge som möjligt.
För att få mesta möjliga glädje av julens blommor och växter, tänk på följande:

Välj kraftiga exemplar med många knoppar i affären. Det lönar sig att betala lite extra, pris och kvalitet brukar hänga ihop.

Ställ aldrig en nyinköpt växt direkt i rumstemperatur.

Den behöver acklimatisera sig, så låt den stå på ett svalt ställe innan den tas in. Det gäller också julgranen och granriset!

Lökväxter som hyacinter och amaryllis ska ha mycket vatten när blomman kommer fram. Låter du dem stå svalt över natten håller de extra länge.Det är vackert att täcka jorden med mossa när man planterat lökväxter. Mossan hjälper dessutom till att hålla jorden fuktig.