FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Gnistrande snölykta

Gnistrande snölykta

Snön verkar komma senare för varje år. I väntan på den riktiga kan man göra en gnistrande snölykta utav trolldeg. Ställ den på ett fint fat och den kommer att värma kropp och själ många mörka kvällar.

Du behöver
grundsats trolldeg
lim
glitter

Gör så här
Rulla lika stora bollar av degen. Hur många du gör beror på hur stor lykta du vill ha, här har vi gjort 11+8+5=24 kulor. Låt dem torka och sätt ihop dem i ringar, med lim emellan kulorna. Montera ihop och pensla hela lyktan med ett llager lim, och strö sedan glitter över.