FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Fira en annorlunda jul

Fira en annorlunda jul

Många vill fly den svenska julen. En del vill fira med sol och bad, andra vill vara givmilda. En del vill vara äventyrliga. Drömmen om en vit ju kan se mycket olik ut.

STA Travel har tre förslag på hur man kan slippa både Kalle och Anna Anka och som kan få oss svenskar att tänka på annat än den vanliga julskinkan.

– Vi har sett ett ökat intresse på att fira julen på ett unikt sätt, och att det inte bara är att fly den  svenska julen till förmån för sol och bad i Thailand som lockar. Därför har vi tagit fram alternativa 
julresor som passar både de äventyrslystna, de givmilda och romantikerna, säger Simon Lynch, General Manager för Sverige. 

Varför inte arbeta under julen och ägna julen åt goda gärningar? Som volontär kan man få en minnesvärd jul i Indien. Volontärarbete handlar om att bygga upp en medvetenhet om olika sociala frågor och inkluderar i STA Travels regi bland annat skolundervisning, barnomsorg och arbete med förståndshandikappade barn. Som volontär bor man hos lokala värdfamiljer och får uppleva det  indiska vardagslivet.

Eller varför inte en en vit jul i Ryssland? Där kam man spendera  julen med att utforska Moskva och Kreml tillsammans med en lokal guide. Besöka en ”banya”, något av de berömda badhusen, och få möjlighet att sitta ner till en traditionell rysk julmiddag. En vit jul i Ryssland inkluderar också en tur till den lilla staden Suzdal som bjuder på skridsko- och pulkaåkning och en rundtur i St Petersburg.

Är man romantiker och vill ha en sagornas jul?
Då är inte en jul på ett slott i det skotska höglandet helt fel. Resan går förbi skogar, sjöar och snötäckta berg fram till det hemsökta slottet Carbisdale och varför passa på att lära sig den skotska folkdansen Ceilidh!