FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
måndag 12 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida

Ett julbord som gör gott för kropp och själNu kan du hjälpa familjer som lever med hiv att få tillräckligt med mat för att bromsmedicinerna ska fungera. Genom att boka en plats ger du ett matpaket och julmat till en familj som verkligen behöver det.


- Det är verkligen en gåva som gör skillnad. Förutom ditt namn på en tallrik på julbordet kan man även få gåvokort att ge bort till nära och kära som julklapp, säger Jodie Whife, som är medlem och aktivist i Afrikagrupperna.

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som i över 40 år har arbetat för en rättvis värld. De samarbetar med partnerorganisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe.

Inför julen har de en kampanj där du kan boka en plats vid det digitala julbordet. Genom att boka en plats ger du ett matpaket och julmat till en familj som lever med hiv, och som verkligen behöver stöd och mat.

Afrikagruppernas partnerorganisation Othoko i norra Mocambique ger stöd till sängliggande patienter som lever med hiv. Ett av deras viktigaste arbeten är att ge matpaket till patienter som inte har tillräckligt med mat. Näringsriktig kost är grundläggande för att bromsmedicinerna ska fungera.

Läs mer om det digitala julbordet här >