FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
söndag 21 oktober 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Alexandra fixar personligaste julklappen

Alexandra fixar personligaste julklappen

- Jag har alltid varit kreativ och att få syssla med det finmotoriska avlastar hjärnan efter att ha pluggat in en krävande roll, säger Alexandra Drotz Ruhn.

Nyutexaminerad från teaterhögskolan i Malmö är 26-åriga Alexandra full av energi och kreativitet. Hon både gör musik, klipper film, agerar och regisserar. Men det som tar mycket av hennes tid i dessa jultider är de unika smycken och accessoarer som hon skapar helt efter eget koncept.

- Jag älskar att gå runt på loppmarknader och i antikvitetsaffärer, säger Alexandra och säger att det också är där hon får sin inspiration att göra nytt av gammalt.

- Jag har lagt mycket energi på att testa mig fram till vilken teknik och material som fungerar bäst, berättar Alexandra och säger också att hon har haft stort stöd av sin pappa, en händig man som har kommit med mycket stöd.

Men när lådorna där hemma dignade av alla smycken som hon hade skapat hade hon ändå inga tankar på att även andra skulle kunna uppskatta hennes skapelser.

- Ibland ser man inte själv möjligheterna, säger Alexandra och berättar att det var pojkvännen som föreslog att hon skulle starta en hemsida och sälja det hon skapade. Från att ha försökt lite smått på Tradera har hon sedan ett drygt år tillbaka försäljning på sin egna hemsida.

Hon jobbar på flera fronter och håller på att söka pengar till att sätta upp en egen föreställning på en teater i Göteborg under nästa år. Agerandet är det som kommer i första hand men att vara kreativ med sina händer behöver hon som en ventil också.

- Det sägs att hjärnan blir avlastad när man jobbar finmotoriskt med händerna, berättar Alexandra och fortsätter:

- Jag har alltid gillat att pyssla och det är en härlig känsla att veta att människor bär det jag har skapat.

Alexandra kommer att stå på julmarknader även i år och berättar om en rolig upplevelse hon hade på en julmarknad i Malmö förra året. En man kom fram för att titta på vad det var hon sålde, och till en början var han inte särskilt intresserad. Men så dröjde han sig kvar och det slutade med att han hade köpt julklappar till varje kvinnlig familjemedlem, och var hur nöjd och glad som helst.

Utöver de smycken som Alexandra redan har tillverkat har hennes köpare möjlighet att köpa helt unika smycken genom att hon monterar in personliga bilder i smycket eller accessoaren. Vad sägs om ett bokmärke i metall med käraste barnbarnets ansikte på eller ett par manschettknappar med idolens bild i?

Den som vill veta mer om Alexandra och hennes smycken kan dels gå med i hennes grupp på Facebook - Drotz Ruhn Design - dels besöka hennes hemsida.